Обучения и семинари, LEGO

Тийм билдинг с Инч Фриго и LEGO® SERIOUS PLAY®

Тийм билдинг с Инч ФригоПрез септември проведохме тийм билдинг с „Инч Фриго“ на тема „Създаване на по-ефективен екип“. За целта използвахме LEGO® SERIOUS PLAY® метода, който включва специален комплект LEGO® тухлички и много прецизен и систематизиран начин за провеждане на работилницата.

„Инч Фриго“ е компания, в която мисленето за създаване на постоянни подобрения е заложено преди много години и дори мога да кажа, че е станало култура в компанията. За мен винаги е удоволствие да работя с тях – било то по създаване на по-ефективно производство, по-сплотен екип или пиене на бира 🙂

В началото се изсипват всички тухлички на масата и участниците се запознават с тях. В комплекта освен класическите тухлички има и много други части, с които може да се правят различни триизмерни модели.

Много е важно всички да са запознати с правилата на играта. Има някои особености, които ако не се спазват ще намалят ефекта от работилницата. Методът LEGO® SERIOUS PLAY® е разработван почти 16 години и всички детайли в него не са случайни. Не е случайно, че на една маса се правят моделите, а на друга всеки участник представя модела си. Не е случайно, че не може да използвате мобилния си телефон по време на играта. Не е случайна и музиката, която се пуска. Всичко трябва да е изпипано до най-малкия детайл, за да се получи желания резултат, а той е по-сплотен и по-ефективно работещ екип. Задължително условие при играта с LEGO® SERIOUS PLAY® е всички да се забавляват.

Работата с метафори е в основата на играта. Тя ни помага да развиваме нашето въображение и да използваме максимално възможностите ни. За някои това е розова тухличка, но за други може да е розова шапка или нов розов автомобил.

Всичко е готово за игра!

Всеки представя своя модел, който е направен по специално задание. Тук няма грешен отговор, всички модели са верни и хубави.

Понякога се налага да помагам, но основно участниците правят сами моделите. Моята задача е да осигуря правилните условия, за да могат всички да получат максимално удоволствие от играта. Голяма част от нашите способности се крият в подсъзнанието. Този начин на игра помага на мозъка ни да вземе тези способности и да ги премести в съзнателната част, след което можем да ги ползваме в ежедневието си. Това прави LEGO® SERIOUS PLAY® – повишава способностите на хората.

 

Благодаря на целия екип на Инч Фриго! Беше голямо удоволствие да водя тази работилница с Вас.

Един коментар към “Тийм билдинг с Инч Фриго и LEGO® SERIOUS PLAY®”

  1. I couldn’t read your post but I translated some of it through Google. Looks like Bulgarian. My husband is Bulgarian. Anyway,it looks like fun activity! My family loves building with Lego.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.