Теория на ограниченията

Какво правим във Фаза 1 при Анализа на производствените процеси?

Тази услуга е нова за България и често потенциални клиенти ме питат какво конкретно правя през Фаза 1. Както съм описал тук: Анализ на процесите с цел увеличаване на капацитета Фаза 1 се дели на два етапа.
Етап 1: анализът стартира с посещение на място – завод, цех или малка фабрика. Екипът, който работи там ме запознава с всички процеси, които са свързани със създаването на готовия продукт. Започваме от постъпването на поръчката, след това поръчката на материали, производствени процеси и експедиция на готовия продукт. След това трябва да наблюдавам всички процеси и да ги опиша. Провеждам разговори с бригадирите и с работниците на производствена линия. Правя замервания на времето за операциите, за да установя тясното място и проверявам как се управлява. Описвам къде има създадени буфери и какъв е регламента за тяхната работа. В края на втория ден съм събрал нужната ми информация и започва процеса по реинженеринг на производствените процеси. Създаването на по-добра организация включва намаляване на загуби, намаляване на отклонения, намаляване на риск от дефектна продукция и увеличаване на производствения капацитет с наличните ресурси. Този проект отнема около две седмици.
Етап 2: след като съм готов с предложенията за подобрения, правя презентация пред ръководството на компанията и представям сегашната ситуация и как може тя да изглежда в бъдеще. Представям също така и план за бъдещи обучения, които могат да бъдат включени във Фаза 2.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.